• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Nieuwsflash

Fotogalerij

musical131
musical131
Image Detail
musical059
musical059
Image Detail
musical262
musical262
Image Detail
musical120
musical120
Image Detail

Bezoekers

We hebben 8 gasten online

Statistieken

Leden : 32
Artikelen : 324
Weblinks : 5
Artikelen bekeken hits : 168909
Startpagina
Zeeklassen dag 4 en 5 Afdrukken E-mail
Geschreven door De zeeklassers   

Zeeklassen dag IV…

Mooi weer vandaag! Krabben vangen deze ochtend, en in de namiddag het sportieve gedeelte:

Klas 5A: kajakken

Klas 5B: omnisport op strand & duinen

Klas 5C: vlotten bouwen om ermee te varen

Middagmaal: opnieuw lekkere verse soep,  hoofdmenu: visburgers, broccoli, aardappelen, dessert: ijsje

Avondmaal: pannenkoeken !!!

En dan ’s avonds: koffers pakken & zeeklassenfuif!!!!

Kortom: Geweldige dag vandaag!

 

Zeeklassen dag V…

’s Ochtends kamers opruimen en dan naar de duinen!

Lekker middagmalen, en dan huiswaarts keren!  

 
Zeeklassen dag 2 Afdrukken E-mail
Geschreven door de zeeklassers   

altVandaag trotseren we in de ochtend een regenvlaag om een natuurwandeling in de duinen te maken. Maar het zonnetje komt er af en toe door! Zalig. De gids vertelt ons over duindoorn, helmgras, teunisbloem, duinslakken, en zoveel meer.

Terug thuis trekken we natte spullen uit. Drogen maar!

Middagmaal: soep, pomme duchesse, vegetarische balletjes of kalkoen (dagmenu) en slaatje, dessert: choco mousse!

Lekker smullen dus! Daarna ons omkleden om met z’n allen dapper naar het strand te trekken. We zingen uit volle borst. Wind steekt op aan zee, wat een belevenis! Dit vergeten we nooit van ons leven: We bouwden zandkastelen, tegen alle wind in!

Opnieuw een vieruurtje. De meisjes mogen nadien in alle comfort zalig de doucheruimtes veroveren, terwijl de jongens zich uitleven op het grasveld dichtbij (kubb, voetbal & baseball). Fantastisch…

Avondmaal: macaroni !

Nadien brieven schrijven, gezelschapsspelletjes spelen, en de jongens de douches in! Ondertussen steekt de wind verder de kop, dus besluiten we om het Neptunusspel in de duinen door een ander programma te vervangen: Zeeklassenquiz!!!

En dan zijn we zo moe, dat we indommelen in onze driehoekhuisjes… Zzzzz…

alt 

alt

alt

 

 

 
Zeeklassen dag 1 Afdrukken E-mail
Geschreven door De zeeklassers   

Wat stonden we te popelen vandaag om richting Nieuwpoort af te zakken, deze ochtend vroeg. Ons geduld werd beproefd, na negen uur/half tien konden we eindelijk de bussen op, om na elf uur te arriveren op onze bestemming: BLOSO centrum Havengeul, te Nieuwpoort! Eindelijk onze ‘driehoekhuisjes’ zien! Eindelijk ‘ons logeerhuisje’ veroveren! Eindelijk gezellig de boel installeren…

Middagmaal: soep, warme worteltjes, aardappelen, veggieburger (vegetarisch menu) of loze vink (dapmenu), en overheerlijk dessert (éclairs). Als toemaatje een vieruurtje (koek en drankje) toegestopt.

En dan, de omgeving per groep verkennen: Elke klas een eigen activiteit, aangepast aan het weer, het aanbod en het bruisende enthousiasme. Morgen verwachten we storm, dus profiteren we vandaag van de stralende zon, zachte temperaturen en alle schattige bengels die popelen om de zeelucht te proeven. Klas 5A met juf Veerle als grootste fan aan de wal: vlotten bouwen. 5B met juf Tatjana als sportieve duizendpoot: kajakken. 5C met meester Lieven en juf Ann naar het strand: met schop en sleepnet, om zich daar uit te leven.  Nadien ‘chillen’ op de kamer, genieten van wat voetballen of dollen op het eigen terrein, en wachten op de anderen…

Dat de zeewind heerlijk kan waaien, hebben we ondertussen ontdekt. Dat het een heel eind stappen heen en weer is, om te gaan kajakken en vlotten bouwen (met nog een overtocht van BLOSO erbij), hebben vele dappere leerlingen geweten! Dat het water uitnodigend, nat en vooral vervelend koud achteraf blijkt te zijn, hebben we ook ondervonden. Met natte ‘broek, sokken en schoenen’ jezelf voortslepen is minder fijn, zeuren hoort erbij… Reservekledij werd zalig onthaald!

Gelukkig smaakt het avondeten nadien superfantastisch!

Avondmaal: sneetje brood, slaatje zelf samen te stellen (sla, tomaat, komkommer, wortel in het aanbod) en wonderlijke kaaskroket of beleg. Voor elk wat wils!

En dan avondactiviteit, na schemering, met fluohesjes aan: Korte wandeling naar minigolfterrein. Nog altijd zacht weer, opgewekte snoetjes, en luidruchtig kabaal der enthousiasme: Het minigolven wordt een waar succes! Per groepjes van drie of vier krijgen we één club en één golfbal, om het mooie parcours af te leggen, na een spoedcursus ‘Hoe doe je dat, minigolf?’. Velen sukkelen de bal na meerdere, dappere, jolige pogingen in ‘the hole’, anderen ontwikkelen zelfs meesterschapsgeluk; missie van de eerste, tweede of derde keer geslaagd! Proficiat, andermaal!

Nadien moe, tevreden en nog even jolig tanden poetsen, zich omkleden, en het beddenbakske inkruipen. Ai, ai, wie maakt daar nog lawaai in de vroege nacht????

 

 

 

 
Boerderijklas 2de leerjaar dag 3 Afdrukken E-mail
Geschreven door juf Pascale   

altDerde dag op de boerderij

De laatste dag op de boerderij in Pulle is voor de tweede klassers van Sint-Agnes voorbij gevlogen.

We kneedden en bakten ons broodje, we gingen de dieren voederen en pony rijden.

Daarna vulden we onze versierde zakken en keerden we moe en tevreden terug naar Hoboken.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 15