• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Nieuwsflash

Fotogalerij

Musical 6-02-2015 19-27-23.JPG
Musical 6-02-2015 19-27-23.JPG
Musical 6-02-2015 19-28-05.JPG
Musical 6-02-2015 19-28-05.JPG
Musical 6-02-2015 19-31-31.JPG
Musical 6-02-2015 19-31-31.JPG
Musical 6-02-2015 19-32-43.JPG
Musical 6-02-2015 19-32-43.JPG

Bezoekers

We hebben 24 gasten online

Statistieken

Leden : 32
Artikelen : 347
Weblinks : 5
Artikelen bekeken hits : 182026
Startpagina
Vastentijd, vieren met velen... Afdrukken E-mail
Geschreven door directie en personeel Sint-Agnes   

Op donderdag 2 april vierden we op school Witte Donderdag. De Talentenzaal werd omgetoverd tot een gezellige plek. De kinderen konden er even stil worden, nadenken, zingen, kijken en luisteren.

De klas van meester Koen beeldde het verhaal van het Laatste Avondmaal uit. We zagen hoe het brood werd gebroken en gedeeld. Daarna werden onze spaarpotjes voor Victor en Blanca verzameld. In deze veertigdagentijd hebben we allemaal ons best gedaan om te delen. In de spaarpotjes zat bijna € 360 euro.

We kijken uit naar Pasen, het feest waarop we herdenken dat Jezus leeft doorheen de dood. Het feest dat een einde brengt aan pijn en verdriet, maar terug hoop en vreugde brengt onder de mensen. We hopen dat het paasfeest voor Victor en Blanca, en zoveel andere mensen, een nieuwe tijd vol warmte, vreugde en toekomst mag brengen.

Zalig Pasen!

 
 
Musical op tournee Afdrukken E-mail
Geschreven door Muguet (5A)   

Op donderdag 12 maart gingen we voor de laatste keer op pad voor de musical met de vier hoofdrollen en het koortje. We gingen met z'n allen op wandel naar het rusthuis Heydehof. Daar werden we hartelijk ontvangen. We begonnen bijna direct aan de voorstelling. Juf Lieve had een kleine inhoud van het verhaal gemaakt en dat werd voorgelezen door Tinne en Muguet. Daar tussen zong het koortje de liedjes. Er was een goede sfeer en de mensen deden goed mee. Daarna was het tijd om terug naar school te gaan. De mensen van het rusthuis zwaaiden ons nog uit. Zo dit is waarschijnlijk het laatste wat jullie over de musical horen. Wij hadden er alvast van genoten.

Wie nog graag een DVD wil bestellen als blijvende herinnering, kan zijn naam opgeven en 10 euro in een omslagje afgeven aan juf Lieve.

Klik hier om enkele foto's te bekijken.

 
Bezoek aan radio 2 Afdrukken E-mail
Geschreven door juf Veerle   

Vandaag gingen we op bezoek naar Radio 2. In de klas hadden we al gesproken over hoe radio gemaakt wordt. Heel veel moeilijke woorden kwamen aan bod: opnamestudio, presentator, nieuwslezer, microfoon, redactie, interview, reporter....

Door ons bezoek konden we ook een beeld kleven bij deze moeilijke woorden, want we werden warm onthaald en kregen veel uitleg over wat er op de radio allemaal gebeurt.

Marame mocht zelfs een heus interview geven. De radiopresentatrice toonde ons hoe de opname werd gemaakt en bewerkt.

Tot slot kregen we ook nog een leuk aandenken van Radio 2.

Het was een leerrijke dag!

Klik hier om enkele foto's te bekijken.

 
 
Bosklassen dag 3 Afdrukken E-mail
Geschreven door de bosklassers   

Verslag bosklassen woensdag 18/03/15

Hallo

Vandaag een zware dag. Deze morgen eerst ochtendgym met een keuze uit dansen met meester Frederik of lopen op de Kemmelberg met meester Lieven.

Daarna vertrokken we op dagtocht richting Dranouter. Na 2 uur stappen en rusten zijn we aangekomen in het Folkmuseum om te volksdansen en aan volksspelen te doen. Na een uurtje konden we in het cafetaria ons lunchpakket opeten. Juf Lutgart en Juf Liesje zijn dan met de kids nog naar de Engelse Begraafplaats geweest. Daar hebben zij een gedicht geschreven. Weer een uurtje  dansen en volksspelen. Na al het dansen en volksspelen zijn we terug richting ‘De Lork’ vertrokken.

Onze dagtocht was daardoor een beetje korter, ongeveer 9,5 km.

Na al dat stappen, werden we verwelkomd door juf Veerle Van Vlaenderen, juf Lieve en Juf Tatjana.

Firdaous en Sanae werden gevierd, omdat ze volgende week verjaren. Liedjes zingen onder leiding van juf Lieve… Het was fijn…

Na het eten mochten de kinderen nog douchen om dan onze toffe quiz te spelen. Deze werd gewonnen door de ‘ Slimme Duivels’.

En dan in bed….zzzzzzzzzz

De bosklassers.

PS Bekijk ook onze foto's

 
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 16