• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Nieuwsflash

Fotogalerij

musical068
musical068
Image Detail
musical028
musical028
Image Detail
musical188
musical188
Image Detail
musical017
musical017
Image Detail

Bezoekers

We hebben 18 gasten online

Statistieken

Leden : 32
Artikelen : 331
Weblinks : 5
Artikelen bekeken hits : 172823
Startpagina
De bevers maken tiramisu Afdrukken E-mail
Geschreven door juf Lieve   

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Peru Afdrukken E-mail
Geschreven door leerlingen van 6B   

Vandaag hadden we weer een super leuke en leerrijke dag. We gingen naar Peru. De juf verdeelde ons in 2 groepen. Eén groep ging naar het dorp, Pataypampa en de andere groep ging naar de stad, Lima. Het dorp en de stad verschillen heel erg van elkaar. We ondervonden hoe de mensen daar wonen en werken. We waren aan het leren maar zonder het te voelen omdat we zoveel lol hadden. We moesten ons ook verkleden. In de stad was het heel druk. Je had er een kleine supermarkt, een internetcafé, kledingwinkel en een volkskeuken. In de volkskeuken werden er lekkere kaasflapjes gemaakt. In het dorp was het hard werken voor vaak weinig geld. Aardappelen planten en oogsten en bakstenen maken in zwaar werk. Daar maakten ze soep. De mensen uit Lima waren uitgenodigd in Pataypampa om feest te vieren en offers te geven aan pachamama. We hebben lekker gegeten en gedanst.

Bekijk onze foto’s…

 
 
Spelletjes spelen met het eerste leerjaar Afdrukken E-mail
Geschreven door Inssaf (6B)   

Vandaag hebben de kinderen van het 6de leerjaar en  het 1ste leerjaar samen gezelschapspelletjes gespeeld. In het begin ging het wat moeizaam want de spelletjes voor de kinderen van het 1ste leerjaar waren nieuw maar daarna ging het vanzelf. De kindjes  vonden het allemaal heel plezant en leerrijk. Voor ons, de kinderen van het 6de leerjaar, was het ook tof. Het is niet helemaal hetzelfde als met kinderen van jouw leeftijd spelen maar het blijft altijd leuk omdat die kinderen echt heel schattig zijn!

 
Sinterklaas in Sint-Agnes Afdrukken E-mail
Geschreven door meester Koen en juf Caroline   

altHet begon allemaal op vrijdag 28 november.  Toen we op school aankwamen hing er een groot spandoek met opschrift: “Wil je met me trouwen?”  Alle juffen vroegen zich al af of iemand op hen verliefd was.  Maandag kwam dan een verhelderende brief van Sinterklaas waarin stond dat één van de zwarte pieten verliefd was op een juffrouw en dat hij haar donderdag ten huwelijk wilde vragen.   Sinterklaas wist echter niet op welke juf zwarte piet  verliefd was.  Die week deden alle ongehuwde juffen hun uiterste best om er op hun mooist uit te zien. 

Donderdagochtend was het dan zover.  Alle juffen zagen er op hun best uit en keken vol spanning uit naar de komst van Sinterklaas en zwarte piet.  Ook de kinderen waren benieuwd.  Op welke juf was zwarte piet nu verliefd???  

Spijtig genoeg bleek dat zwarte piet niet verliefd was op een juf van onze school maar op een juf van de zwarte pietenschool.  Gelukkig had Sinterklaas wel nog aan wat lekkers gedacht voor de kinderen en waren er ook nog leuke cadeautjes.  In de namiddag  kwam juf Pieternella op bezoek.  Ze had gehoord dat zwarte piet op haar verliefd was en voelde ook wel iets voor hem.  Nadat zwarte piet op zijn knieën juf Pieternella ten huwelijk vroeg gaf ook Sinterklaas zijn goedkeuring en konden ze samen vertrekken in hun busje.  Eind goed al goed… 

Dag Sinterklaasje,  daag,…   tot volgend jaar!!!

Bekijk hier de foto's van dit hoog bezoek.

 
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 16