• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Nieuwsflash

Fotogalerij

Musical 6-02-2015 19-27-23.JPG
Musical 6-02-2015 19-27-23.JPG
Musical 6-02-2015 19-28-05.JPG
Musical 6-02-2015 19-28-05.JPG
Musical 6-02-2015 19-31-31.JPG
Musical 6-02-2015 19-31-31.JPG
Musical 6-02-2015 19-32-43.JPG
Musical 6-02-2015 19-32-43.JPG

Bezoekers

We hebben 10 gasten online

Statistieken

Leden : 32
Artikelen : 346
Weblinks : 5
Artikelen bekeken hits : 180102
Startpagina
Musical op tournee Afdrukken E-mail
Geschreven door juf Lieve   

Op donderdag 12 maart gingen we voor de laatste keer op pad voor de musical met de vier hoofdrollen en het koortje. We gingen met z'n allen op wandel naar het rusthuis Heydehof. Daar werden we hartelijk ontvangen. We begonnen bijna direct aan de voorstelling. Juf Lieve had een kleine inhoud van het verhaal gemaakt en dat werd voorgelezen door Tinne en Muguet. Daar tussen zong het koortje de liedjes. Er was een goede sfeer en de mensen deden goed mee. Daarna was het tijd om terug naar school te gaan. De mensen van het rusthuis zwaaiden ons nog uit. Zo dit is waarschijnlijk het laatste wat jullie over de musical horen. Wij hadden er alvast van genoten.

Wie nog graag een DVD wil bestellen als blijvende herinnering, kan zijn naam opgeven en 10 euro in een omslagje afgeven aan juf Lieve.

 
Bezoek aan radio 2 Afdrukken E-mail
Geschreven door juf Veerle   

Vandaag gingen we op bezoek naar Radio 2. In de klas hadden we al gesproken over hoe radio gemaakt wordt. Heel veel moeilijke woorden kwamen aan bod: opnamestudio, presentator, nieuwslezer, microfoon, redactie, interview, reporter....

Door ons bezoek konden we ook een beeld kleven bij deze moeilijke woorden, want we werden warm onthaald en kregen veel uitleg over wat er op de radio allemaal gebeurt.

Marame mocht zelfs een heus interview geven. De radiopresentatrice toonde ons hoe de opname werd gemaakt en bewerkt.

Tot slot kregen we ook nog een leuk aandenken van Radio 2.

Het was een leerrijke dag!

Klik hier om enkele foto's te bekijken.

 
 
Bosklassen dag 3 Afdrukken E-mail
Geschreven door de bosklassers   

Verslag bosklassen woensdag 18/03/15

Hallo

Vandaag een zware dag. Deze morgen eerst ochtendgym met een keuze uit dansen met meester Frederik of lopen op de Kemmelberg met meester Lieven.

Daarna vertrokken we op dagtocht richting Dranouter. Na 2 uur stappen en rusten zijn we aangekomen in het Folkmuseum om te volksdansen en aan volksspelen te doen. Na een uurtje konden we in het cafetaria ons lunchpakket opeten. Juf Lutgart en Juf Liesje zijn dan met de kids nog naar de Engelse Begraafplaats geweest. Daar hebben zij een gedicht geschreven. Weer een uurtje  dansen en volksspelen. Na al het dansen en volksspelen zijn we terug richting ‘De Lork’ vertrokken.

Onze dagtocht was daardoor een beetje korter, ongeveer 9,5 km.

Na al dat stappen, werden we verwelkomd door juf Veerle Van Vlaenderen, juf Lieve en Juf Tatjana.

Firdaous en Sanae werden gevierd, omdat ze volgende week verjaren. Liedjes zingen onder leiding van juf Lieve… Het was fijn…

Na het eten mochten de kinderen nog douchen om dan onze toffe quiz te spelen. Deze werd gewonnen door de ‘ Slimme Duivels’.

En dan in bed….zzzzzzzzzz

De bosklassers.

PS Bekijk ook onze foto's

 
 
Bosklassen dag 2 Afdrukken E-mail
Geschreven door de bosklassers   

Hellooow mama’s, papa’s, zusjes, broers, ….

Ook onze tweede dag was weer een groot succes. Onze dag begon al heel sportief met een kleine looptocht op de Kemmelberg. Iedereen moest mee. Pfffff, dat was toch wel zwaar.
Daarna mochten we dan beginnen aan ons ontbijt. Overheerlijke broodjes met kaas of zoet beleg.
Ook ons lunchpakket werd al bereid, want ’s avonds gingen we eten in Ieper.

Nadat we onze tanden gepoetst hadden en de juiste kleren aanhadden, konden we er echt aan beginnen. We hadden de keuze uit drie activiteiten: kompaswandeling, fotozoektocht en natuuratelier.
Bij de fotozoektocht moesten we de weg zoeken aan de hand van foto’s. Soms moesten we toch wel even heel goed kijken, maar Seda wees ons elke keer overtuigd de goede weg. Het was een heel leuke en mooie tocht.
Bij de kompaswandeling moesten we ook zelf de weg zoeken. Maar dan met behulp van een kompas en graden. Niyazi was hier een echte superster in. Hij gidste ons door de bossen en velden. Helemaal tot op een berg waar we dan achteraf mochten afrollen. Pret verzekerd!
Het natuuratelier leerde ons hoe we bomen moeten meten en we hebben ook verschillende diertjes gevonden.

Na deze stevige activiteiten, kregen we balletjes met tomatensaus, puree en appelmoes. Wat hebben we lekker gesmuld. Onze buiken stonden op ontploffen. Als toetje kregen we zelfs nog een ijsje. Het leek wel feest.

Met een goed gevulde buik zijn we op de bus gestapt richting Bayrenwald. Loopgraven zoals het vroeger ook echt was. Wanneer er dan een bomalarm was (de meester die op zijn fluitje blies), moesten we heel snel onderduiken. De soldaten hadden het vroeger echt niet gemakkelijk.

Vervolgens reden we naar het Passchendaele museum in Zonnebeke. Daar kregen we in kleine groepjes uitleg over wereldoorlog I. De verschillende uniformen, de harde tijden in de loopgraven, … We zijn zelfs in een nagemaakte dugout geweest.

Als allerlaatste zijn we dan richting Ieper gereden. Daar hebben we de Lakenhallen bezocht. Deze zijn echt wel heel groot, de kathedraal en de vismarkt. Toch wel speciaal. Zo zijn we dan via de wallen naar onze eetplaats gestapt. Snel onze broodjes in onze mond, want daar was een grote speeltuin en konden we voetballen. Dat hadden we toch wel gemist.
Om af te sluiten zijn we naar de Last Post gaan kijken. Wauuuuw, toch wel heel indrukwekkend. Zoveel namen, zoveel mensen. Iedereen was muisstil.

Na deze goed gevulde dag, zijn we dan ook heel moe en tevreden in onze bedjes gekropen.

Heel veel lieve groetjes van de bosklassers!!!

p.s.: Het is hier echt wel heel mooi weer!

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 16